foto42 Blog
3 februari 2016

Geen legal counsel nodig? Bel ons.

Wil je als general counsel zelf snel en effectief te werk gaan in je zoektocht naar de ideale legal counsel dan hebben wij de volgende tip: deel alle relevante informatie over je bedrijf in een vroeg stadium met ons. Regelmatig ontmoeten wij general counsels die met een aanstekelijk enthousiasme hun verhaal vertellen. Wij treden op als ambassadeur van het bedrijf naar kandidaten. Wanneer wij in een vroeg stadium weten hoe de organisatiestructuur, de afdeling en de cultuur eruitziet, kunnen wij dat enthousiaste verhaal vervolgens weer duidelijk overbrengen in onze gesprekken met kandidaten. Om proactief de kandidatenmarkt op te gaan, willen wij weten welke rollen mogelijk gaan ontstaan, waar behoefte aan is in de markt. Daar ligt immers onze toegevoegde waarde; vraag en aanbod perfect op elkaar afstemmen.

 

Wat ons opvalt in gesprekken met general counsels: hun achtergrond bepaalt vaak het DNA van de juristen in het team. Als een general counsel uit de advocatuur komt, dan kiest hij of zij voor het team meestal ook juristen met een basis in de advocatuur. 

Ons advies is: ga voor meer diversiteit op de juridische afdeling. Het is bewezen dat diversiteit zorgt voor meer creativiteit. Naast advocaten zijn ook bedrijfsjuristen heel waardevol. Zij zijn praktisch, denken klantgericht en kunnen goed omgaan met politieke gevoeligheden binnen een bedrijf. 

Aan ons als skouts de taak om een geschikte kandidaat aan te dragen. Met onze kennis van het bedrijf en de markt vormen wij een ideale sparringpartner. Op hectische momenten, dat spreekt vanzelf, maar juist ook als het nog rustig is op de afdeling.

Dus heb je nu nog géén legal counsel nodig? Bel ons dan: 06-51463224.

Desiree Mohrmann en Natascha Jonkers vormen samen SKOUT:
Het wervingsbureau dat vindt en verbindt.

 


Geef een reactie


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Bedankt voor je reactie.Naar overzicht blogs