IMG 7253 Blog
16 december 2019 | Natascha Jonkers

'Wij vinden de jurist die niet solliciteert'

Wij zijn gespecialiseerd in de bedrijfsjuridische markt en we hebben ruime ervaring met het oplossen van (interim) wervingsvraagstukken binnen commerciële organisaties.

Een paar opvallende zaken in de arbeidsmarkt anno 2019.

• Juristen met 3 tot circa 7 jaar ervaring zijn populair en laten zich niet makkelijk vangen. Het geeft ons dan ook de meeste voldoening als wij de jurist vinden die niet zelf solliciteert. In de huidige markt is deze proactieve aanpak echt een meerwaarde voor opdrachtgevers die ons inschakelen.

• Papier is geduldig, om te beginnen bij een functieprofiel. Wij kijken altijd hoe we een vacaturetekst zo aansprekend mogelijk kunnen opschrijven. In veel van onze gesprekken die wij voeren, ontdekken we dat met name de functie-eisen kunnen afschrikken. Daarom willen wij een oproep doen, zeker aan medior juristen: ga er maar van uit dat opdrachtgevers niet altijd op zoek zijn naar ‘plug-and-play’ kandidaten.

• Het aanbod van senior juristen is groot. Hoe zwaarder de rol, hoe meer sollicitaties wij ontvangen uit de markt. Het is de kunst om dan de juiste kandidaten te selecteren waarbij we ook juristen polsen die niet solliciteren. Soms zijn dat de best passende kandidaten. Kortom, we kijken in iedere search naar de hele markt.

• De beste match is vaak te herleiden naar juristen die een duidelijk intrinsieke motivatie hebben. Goed kunnen onderbouwen waarom je in een specifieke sector wil werken, waarom het type bedrijf bij je past, en wat je drijfveren zijn. In een oriënterend gesprek kunnen wij je hierin begeleiden. Door te spiegelen, door te vragen, en onze kennis van de markt te delen, komen we samen een eind op weg. Onze opdrachtgevers zoeken juristen die business minded zijn, en minder in risico’s denken maar juist in oplossingen.

Wij gaan onze laatste weken van het jaar in en volop nagenieten van de successen die we dit jaar hebben behaald. Wat succes is voor ons? Dat begint bij de jurist die openstaat voor een carrière switch en ons concreet laat meedenken in dit proces. Laat het ons weten. Dan kunnen wij op het juiste moment de juiste propositie voorleggen. Timing is everything. Dus informeer ons als je langzaamaan wil voorsorteren op de markt. Wij hopen ook in 2020 weer voor vele juristen een sparringpartner te mogen zijn en kijken terug op bijzondere gesprekken, waarin juristen zich kwetsbaar durven opstellen. Dit is voor ons wat een succesvolle match mogelijk maakt!

Désirée Mohrmann en Natascha Jonkers vormen samen SKOUT:
Het wervingsbureau dat vindt & verbindt, voor bedrijven die willen groeien met hun juridische organisatie.


Geef een reactie


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Bedankt voor je reactie.Naar overzicht blogs