Legal Counsel


Arval is opgericht in 1989 in Frankrijk als onderdeel van een Franse bank. Twee jaar later is het eerste filiaal in België geopend waarna veel andere Europese landen volgden. In 2004 vestigden ze zich in Nederland met de overname van een Nederlandse leasemaatschappij. De eerder genoemde Franse bank is uiteindelijk samen met andere banken samengevoegd tot een van de bekendste banken ter wereld: BNP Paribas waar Arval tot de dag van vandaag nog steeds onder valt. Het hoofdkantoor van Arval zit in Parijs, de Nederlandse vestiging in Houten, pal maast de A27. Inmiddels is Arval veel meer dan een leasemaatschappij en helpen ze klanten iedere dag met (bijna) alle vormen van mobiliteit. Het liefst die met een stekker. Samen met 270 collega’s wordt elke dag hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de wereld een beetje beter wordt.

Dat klinkt heel ambitieus en dat is het misschien ook. Daarom richt Arval zich niet meer alleen op het leasen van auto’s, maar zijn ze een mobiliteitspartner geworden. Dat betekent dat er meer wordt aangeboden dan alleen leaseauto’s, maar ook fietsen, scooters, steps, webinars, advies en consulting. En zelfs (als het om de zakelijke markt gaat) OV abonnementen. 

Arval voelt als een familiebedrijf met een platte organisatie. Collegialiteit is heel erg belangrijk. Maar toegankelijkheid ook. Heb je een vraag? Dan loop je zo binnen bij HR, IT, de postkamer of één van de andere collega’s of managers. 

Er wordt hard gewerkt waarbij kwaliteit belangrijk is. Maar er is ook ruimte voor plezier of een goed gesprek. Want bovenal is Arval echt een menselijk bedrijf. Men staat voor elkaar klaar en vinden het contact belangrijker dan het contract!

Functie omschrijving Legal Counsel

Als Legal Counsel bij Arval stel je contracten op en onderhandel je met klanten, leveranciers en partners. Je maakt en beheert contracten en contracttemplates in samenwerking met de betrokken afdelingen (o.a. voor retail en sales). Uiteraard ondersteun je als business legal counsel de business, en waar nodig onderhoud je het contact met externe adviseurs, in (pre-)gerechtelijke zaken en vragen van klanten. Naast het identificeren en monitoren van juridische risico’s voer je belangrijke controles uit op juridische processen.

Natuurlijk is er ook ruimte voor de behandeling van ad-hoczaken in verschillende domeinen (bv. bescherming van persoonsgegevens, mededinging/antitrust, consumentenrecht, verzekeringsdistributie. Het spreekt voor zich dat je op de hoogte bent van ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving met betrekking tot zaken die van invloed zijn op de activiteiten van Arval. Er gebeurt veel bij Arval, vanuit jouw juridische invalshoek draag je bij aan nieuwe producten en diensten (bijvoorbeeld telematica, mobiliteitsplatforms). Samenwerking is belangrijk binnen Arval: Je onderhoudt contact met bedrijfsvertegenwoordigers, compliance-collega’s en andere controlefuncties, b.v. Krediet, risico en financiën;

In deze rol rapporteer je rechtstreeks aan  Head of Legal Netherlands, Alexander Strack van Schijndel. Dit zegt hij over de legal counsel rol:

Als legal counsel bij Arval ben je van alle markten thuis en zie je alle kanten van het bedrijf: je ondersteunt to-the-point en pragmatisch bij onderhandelingen met onze klanten, partners en leveranciers, bent betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten (we zitten midden in de ontwikkeling naar moderne mobiliteitsprovider!), bent een sparring partner voor het managementteam en signaleert tijdig juridische risico's. Dit alles binnen een breed scala van rechtsgebieden, in een klein en benaderbaar Legal team.

Arval is een omgeving die tegelijkertijd heel jong en ondernemend is én, als onderdeel van de BNP Paribas-groep, de procedures goed op orde heeft. Een dynamische, internationale omgeving, waar je initiatief kunt nemen en waar je expertise wordt gewaardeerd.

Functie eisen Legal Counsel

Je beschikt over een afgeronde WO opleiding rechten en hebt 4-6 jaar ervaring in een soortgelijke juridische rol. Ervaring in de leasingbranche en/of autobranche is een pluspunt evenals een sterke kennis van GDPR, ICT-recht en consumentenrecht. Je werkt graag samen en houdt ervan om je kennis te delen. Je bent analytisch sterk en je spreekt en schrijft uitstekend Engels. Je houdt ervan om onderdeel te zijn van een klein team, je bent eager om te leren.

Aanbod

Voor deze functie ligt de salarisrange tussen € 4.309,00 en € 5.746,00. Het exacte aanbod hangt af van je ervaring, leeftijd en kennisniveau.

Een elektrische leaseauto is onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket naast een jaarlijkse winstbonus van (gemiddeld) één keer je maandsalaris (gemiddelde genomen over de afgelopen jaren). Je hebt een premievrij pensioen, dat scheelt enorm in je netto salaris.  Naast 25 vakantiedagen krijg je ook reiskosten- een thuiswerkvergoeding en regeling: je kunt voor € 847,- incl. btw artikelen bestellen die je helpen bij het inrichten van je thuiswerkplek. Je hebt de mogelijkheid om na de inwerkperiode maximaal 2 dagen per week thuis te werken. Tevens krijg je een telefoon en laptop van de zaak.

Een assessment is onderdeel van het selectieproces.

Interesse

Heb je interesse in deze rol en herken je je (gedeeltelijk) in het profiel? Neem dan telefonisch of via Whatsapp contact op met Natascha Jonkers (06-51459535) of Desiree Mohrmann (06-51463224) of stuur je recente CV en korte motivatie naar info@skout.nl. Wij gaan uiterst zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens.

Locatie

Houten