Global Business Partner Legal Enza Zaden


Deze functie hebben wij succesvol ingevuld. Wil je op de hoogte blijven van andere mooie rollen of gewoon eens met ons sparren over je volgende stap? Neem dan telefonisch contact op met Natascha Jonkers (06-51459535) of Desiree Mohrmann (06-51463224). Wij gaan uiterst zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens.

Enza Zaden ontwikkelt nieuwe groenterassen die over de hele wereld geteeld, verkocht en gegeten worden: De zaden van tomaten, komkommers, paprika, sla of andere groenten worden wereldwijd geproduceerd en verkocht door Enza Zaden.

Naast een internationaal groenteveredelingsbedrijf is Enza Zaden ook een onafhankelijk familiebedrijf. Al drie generaties lang zijn ondernemerschap, langetermijnvisie en focus op innovatie kenmerkend voor het onderscheidende vermogen en de gezonde groei van het bedrijf. Innovatie is de basis en de kracht van Enza Zaden. Een ruim percentage van de omzet wordt geïnvesteerd in onderzoek, kennisontwikkeling van de medewerkers en samenwerking met andere partijen. Met als resultaat een constante stroom van innovaties en marktintroducties van nieuwe rassen op de wereldmarkt. 

De snelle groei van de wereldbevolking, in combinatie met afnemend areaal aan goede teeltgebieden, genereert een enorme druk op de voedselbeschikbaarheid en -veiligheid. Daarom richt Enza zich in de veredeling ook sterk op productiviteit en resistentie tegen ziekten. Met als doel een hogere productie van hoogwaardige groenten en een continue verduurzaming van de wereldtuinbouw. Met de Enza Academy, het interne opleidingsinstituut, krijgen jonge talenten en (senior) managers op maat gemaakte trainingsprogramma’s voor verdere ontwikkeling en internationale samenwerking. Een dynamisch bedrijf met lokale wortels en tegelijkertijd een wereldspeler binnen een internationaal speelveld!

Wij zoeken voor de juridische afdeling een ervaren Global Business Partner Legal – Marketing & Sales

Functie omschrijving Global Business Partner Legal Enza Zaden

Het juridische team van Enza Zaden bestaat momenteel uit vijf ervaren juristen en een paralegal. Er heerst onderling een prettige en informele werksfeer. Iedereen is betrokken en voelt zich verantwoordelijk voor de diverse werkzaamheden en uitstraling van het juridische team binnen Enza. In dit team vervul jij een coachende en begeleidende rol naar je collega’s toe.

Jij bent het juridische aanspreekpunt voor de marketing en sales afdeling. Voor het M&S MT fungeer je als sparringpartner waar het om juridisch advies gaat. Deze ondersteuning bestaat o.a. uit het onderhandelen, afsluiten, aanpassen en verlengen van diverse internationale klantcontracten waaronder distributieovereenkomsten, samenwerkings-,  verkoop-  en licentiecontracten en algemene voorwaarden. Je geeft proactief algemeen juridisch advies (o.a. op het gebied van mededinging of verkoop- en marketingconcepten) en je bent verantwoordelijk voor de merkenportefeuille. Mede door je relevante internationale werkervaring ben je goed in staat om proactief mee te denken over internationale strategische projecten en de professionalisering en automatisering van internationale legal operations (denk bijvoorbeeld aan het optimaliseren van standaarddocumentatie). Je rapporteert aan de General Counsel.

 

Functie eisen Global Business Partner Legal Enza Zaden

Naast een afgeronde WO juridische opleiding heb je tussen de vijf en acht jaar relevante werkervaring, dit betekent een gedegen ervaring op het gebied van het commerciële contractenrecht. In je huidige rol heb je ook te maken met het merkenrecht. Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels. De rol heet Global Business Partner Legal en dat omschrijft jou precies! Je voelt je prettig in een rol waarbij je de business proactief benadert en ondersteunt. Je denkt en handelt in werkbare oplossingen omdat je een pragmaticus bent. Je weet de juiste toon te raken en bent goed in staat om commercieel mee te denken. Je bent creatief en je neemt stelling indien nodig. Je bent een zelfstarter, kan uitstekend plannen en organiseren, neemt initiatief, hebt overtuigingskracht en gevoel voor verhoudingen. Je bent resultaatgericht, analytisch en in staat om helder te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, en je bent een stressbestendige teamplayer.

 

 

Aanbod

Een uitdagende job binnen een sterk groeiend en ondernemend bedrijf dat voorop loopt in de nieuwste technologische ontwikkelingen op haar vakgebied. Uiteraard horen hier uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bij.

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur ons je CV toe, dan nemen we contact met je op. Ook voor meer informatie over deze rol en onze dienstverlening kun je telefonisch contact opnemen met Natascha Jonkers (06-51459535) of Desiree Mohrmann (06-51463224). Wij gaan uiterst zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens.
Solliciteer nu