Legal Counsel


Onze opdrachtgever helpt middelgrote en grote organisaties in zowel de publieke als de private sector om de verwerving en inzet van alles wat IT omvat te optimaliseren via een slimme vorm van IT-sourcing en –contracting: Managed Sourcing. 
Dit zorgt voor blijvende keuzevrijheid en directe beschikbaarheid maar ook al het inzicht dat organisaties nodig hebben om “in control” te blijven. Geen beperkingen maar wel maximale controle. Met welk doel? Om samen met haar klanten op een andere manier invulling te geven aan hun IT-behoefte, en wel zodanig dat deze een échte bijdrage kan leveren aan de flexibiliteit en wendbaarheid van deze organisaties. Zonder beperkingen maar wel volledig gemanaged!
Onze opdrachtgever werkt door de managed sourcing formule als ‘’single point of contact’’ voor haar klanten. Dit betekent dat ze als onafhankelijke partij het partnernetwerk openstellen zodat de klant gebruik kan maken van partners met de hoogste certificering en meeste kennis.

We zijn samen met onze opdrachtgever op zoek naar een dedicated legal counsel met enkele jaren relevante werkervaring.

Functie omschrijving Legal Counsel

Wij zijn op zoek naar een getalenteerde en zelfstandige Legal Counsel om het juridische team te versterken. Deze fulltime of parttime (0,8-1 FTE) functie biedt een unieke kans om een breed scala aan taken op je te nemen en actief bij te dragen aan alle afdelingen van het bedrijf, waaronder Tenderdesk, Marketing, Sales en HR.

Als dedicated Legal Counsel  krijg je te maken met een grote  diversiteit aan juridische vraagstukken. Als je houdt van afwisseling in je dagelijkse werkzaamheden dan zit je hier wel goed! Je takenpakket omvat onder andere:

 • Het opstellen, beoordelen en onderhandelen van commerciële contracten zoals raamovereenkomsten, licentie- en service-level agreements, en algemene voorwaarden.
 • Het formuleren en beoordelen van Europese aanbestedingsdocumenten en functionele aanvragen.
 • Het bieden van juridisch advies op internationaal niveau over gegevens privacy, corporate governance, compliance en risicomanagement.
 • Het ontwikkelen van contracttemplates en strategieën voor risicobeheersing.
 • Het leiden van onderhandelingen met zowel leveranciers als klanten, specifiek gericht op IT- en softwareovereenkomsten.
 • Het verzorgen van interne trainingen en kennisdeling over diverse juridische onderwerpen.

Kennis van aanbestedingsrecht is geen MUST HAVE maar wel een pre. Handig omdat er zeker in aanbestedingen veel met afkortingen gewerkt wordt, fijn als je het jargon al een beetje kent!

Je gaat onder andere samenwerken met Sarah Herzet, en dit zegt zij over de nieuwe rol:

"Wij hebben een unieke marktpropositie en lopen altijd voorop in innovatie. We bieden een boeiende Legal Counsel positie aan binnen onze dynamische omgeving. Als Legal Counsel speel je een centrale rol in projecten, denk aan de aanbestedingsfase tot en met de volledige verkoopcyclus, die zowel software als hardware omvat. Jouw uitgebreide kennis van de activiteiten van onze organisatie is essentieel voor het beoordelen van contracten, het begrijpen van onze onderscheidende positie en het geven van juridische begeleiding tijdens projecten of trainingen. Hiermee draag je actief bij aan het dagelijkse succes van ons!"

Functie eisen Legal Counsel

Als je toe bent aan een tweede loopbaanstap dan zou deze rol wel eens goed bij je kunnen passen. Zeker als je de IT wereld interessant vindt en je graag werkt in een omgeving waar hard gewerkt wordt maar waar ook veel lol is. Uiteraard is het fijn als je jezelf herkent in onderstaand rijtje, maar we begrijpen ook dat je nog niet alles in huis hebt!

 • Je beschikt over een WO werk- en denkniveau, afgeronde Master Rechten.
 • Ervaring met commerciële contracten is een must have, IT contracten een pré.
 • Je kunt snel en zelfstandig schakelen tussen verschillende zaken en rechtsgebieden.
 • Je bent analytisch sterk en stressbestendig.
 • Je bent leergierig, ondernemend, proactief, overtuigend en een echte teamspeler.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, zowel in woord als geschrift.

Aanbod om in dienst te treden

Je gaat werken in een inspirerende en dynamische werkomgeving, samen met gedreven collega’s. Om je zo snel mogelijk thuis te laten voelen neem je deel aan een uitgebreid onboardingsprogramma. Als jurist zoek je misschien wel een ontwikkeling in de breedte, in deze rol is veel ruimte voor persoonlijke en professionele groei. Uiteraard hoort er ook een  aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket bij, inclusief een competitief salaris, uiteraard afhankelijk van je ervaring. Verder wordt er een jaarlijkse bonus ter beschikking gesteld, is er een uitstekende pensioenregeling en ontvang je in mei 8% vakantiegeld.
je krijgt 27 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband. Op kantoor wordt een gratis gezonde lunch verzorgd en kun je tussen alle hectiek door even flipperen of tafeltennissen (op hoog niveau ;-). Het kantoor heeft een fijne uitstraling, veel licht en goed bereikbaar. Er heerst echt een goede sfeer waar je je snel thuis zult voelen. 

Interesse

Heb je interesse in deze rol en herken je je in het profiel? Neem dan meteen telefonisch contact op met Natascha Jonkers (06-51459535) of Desiree Mohrmann (06-51463224) of stuur je recente CV en korte motivatie naar info@skout.nl. Wij gaan uiterst zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens.


Solliciteer nu