Senior Bedrijfsjurist Evides


Wij maken water waardevol
Skout is met Evides Waterbedrijf een samenwerking gestart om een (infra) jurist te werven voor het Legal team. Evides biedt wateroplossingen, betrouwbaar en innovatief. Het lijkt vanzelfsprekend, maar voordat er water uit de kraan komt is er heel wat werk verricht. Evides een stabiel en veelzijdig bedrijf om voor te werken, staat midden in de maatschappij en werkt continu aan verdere verduurzaming van hun bedrijfsvoering. Een leuk weetje: Evides bestaat inmiddels 150 jaar!
 
Dit is jouw Legal team
De afdeling juridische zaken bestaat uit vijf bedrijfsjuristen en één paralegal die de organisatie op een deskundige, zelfstandige, betrokken en praktische wijze vanuit juridisch perspectief adviseren en ondersteunen. Je krijgt veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng, terwijl er tegelijkertijd binnen het team een laagdrempelige cultuur heerst waarin het gemakkelijk is om met elkaar te sparren en te overleggen. Er heerst een sfeer waar een open uitwisseling van ideeën en ervaringen wordt aangemoedigd, waardoor er voortdurend mogelijkheden zijn om je professioneel te ontwikkelen en te groeien binnen dit team.

Functie omschrijving Senior Bedrijfsjurist Evides

Wij zoeken ter uitbreiding van het Legal team een betrokken en proactieve jurist met bouwrechtelijke ervaring in het kader van infrastructurele (ondergrondse) werken en bij voorkeur het aanbestedingsrecht. Binnen het Legal team ben jij het vaste aanspreekpunt en sparringpartner voor het bedrijfsonderdeel Infra. Een leuke rol als je graag nog in een team wil werken met veel autonomie. Sommige projecten strekken zich uit over meerdere jaren.

Als Senior Bedrijfsjurist ben je verantwoordelijk voor het bieden van juridisch advies en ondersteuning op diverse gebieden, met een focus op bouwrecht, algemeen contractenrecht en aanverwante gebieden. Een hele veelzijdige functie! Van het opstellen en beoordelen van diverse juridische documenten, waaronder overeenkomsten (zoals aannemingsovereenkomsten, projectovereenkomsten en samenwerkingsovereenkomsten) en het bijstaan van de Infra-organisatie bij claims en geschillen in (infra)projecten en schadedossiers. Tot advisering van de afdeling Inkoop bij (complexe) aanbestedingsrechtelijke vraagstukken, met de aansturing van eventuele externe juridisch adviseurs bij complexe dossiers. Tot slot heb je een actieve rol bij de aan- en verkoop van onroerend goed, (erf)pachtovereenkomsten en jachtovereenkomsten in samenwerking met onze paralegal. En een regierol in de samenwerking en aansturing van externe adviseurs (zoals advocaten, notarissen en interim-juristen).

We vroegen Laura Keupink (Head of Legal) iets te vertellen over de rol en haar team:

"Als senior bedrijfsjurist ben je onderdeel van ons collegiale team met vijf juristen en één paralegal en adviseer en ondersteun je Evides Waterbedrijf vanuit juridisch perspectief.

Deze functie biedt veel vrijheid, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng, waarbij je niet alleen (specialistische) juridische ondersteuning verleent maar ook proactief meedenkt en (pragmatische) oplossingen aandraagt. Je zult nauw samenwerken met onze collega’s van het bedrijfsonderdeel Infra - zoals projectleiders, netbeheerders, assetmanagement-specialisten, vergunningen- en grondzakenexperts en (juridische) medewerkers van de schadedesk - en inkoopadviseurs van de afdeling Inkoop. Je bent in deze rol direct betrokken bij grote infrastructurele drink- en industriewaterprojecten die bijdragen aan de maatschappelijke ontwikkeling van ons waterbedrijf!

Onze omgeving is constant in beweging, dus flexibiliteit en het vermogen om snel te schakelen zijn belangrijk. Je bent toegankelijk voor collega’s en in staat om (complexe) juridische concepten duidelijk en compact te communiceren. Je krijgt alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen, met daarbij een goede balans tussen werk en privé".

Functie eisen Senior Bedrijfsjurist Evides

  • Minimaal zes jaar relevante werkervaring als bedrijfsjurist of als advocaat;
  • Aantoonbare ervaring en expertise op het gebied van bouwrecht, algemeen contractenrecht en advisering bij geschillen;
  • Pre: ervaring met aanbestedingsrecht en de aanverwante rechtsgebieden dus een open en leergierige houding;
  • Je hebt er plezier in en haalt er energie uit om met (bevlogen) projectmanagers en management te schakelen;
  • Je bent proactief met een hands-on mentaliteit, gericht op oplossingen en stressbestendig;
  • Je bent 32-40 uur beschikbaar (of 4x9), de cultuur kenmerkt zich als flexibel en output gedreven.

    Je rapporteert aan de Head of Legal (Laura Keupink-Schepers) en de standplaats is Rotterdam.
    Mogelijkheid om hybride te werken!

Aanbod

Waarom werken voor Evides?
Als je kiest voor Evides kom je in een fijne werkomgeving terecht waarbij de medewerker voorop staat en waar veel waarde wordt gehecht aan een gezonde werk-/privébalans. Het motto is: samen jezelf zijn, dat is Evides. Dit creëert een prettige werkomgeving waarin ieders inbreng gewaardeerd wordt en iedereen zichzelf mag zijn. Het stimuleert dat mensen ondernemend en initiatiefrijk durven zijn waardoor de organisatie scherp blijft. 

Arbeidsvoorwaarden
Je wordt ingedeeld in schaal 12 van de cao Waterbedrijven. Het maximum bruto maandsalaris in deze schaal gebaseerd op een 40-urige werkweek is € 6.509,- bruto per maand. Daarnaast ontvang je maandelijks circa 20% aan flexibel arbeidsvoorwaardenbudget. In deze schaal is dit maximaal € 1.302,-. Je kunt hier o.a. extra vakantiedagen mee kopen (standaard 31 dagen), het iedere maand laten uitkeren of sparen en het in één keer laten uitkeren; de keuze is aan jou! Er zijn uitgebreide ontwikkelmogelijkheden en regelmatige ontwikkelgesprekken om altijd het beste uit jezelf te halen. Tot slot interessante secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een fietsplan, bijdrage voor de fitness, flexibele werktijden met de mogelijkheid om hybride te werken (minimaal 2 dagen op kantoor) en een goede pensioenregeling.

 

Interesse

Heb je interesse in deze rol of heb je nog vragen over het profiel? Misschien is er meer mogelijk dan je denkt. Neem dan meteen telefonisch contact op met Natascha Jonkers (06-51459535) of Desiree Mohrmann (06-51463224) of stuur je recente CV en korte motivatie naar info@skout.nl. Wij gaan uiterst zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens.
 


Solliciteer nu