Legal Counsel 5+ Gutami


Onze nieuwe opdrachtgever Gutami wil een frontrunner zijn in de energietransitie naar 100% duurzame energie. De duurzaamheidssector is relatief nieuw en ontwikkelt zich razendsnel. In de landelijke energietransitie speelt Gutami een actieve rol om naast de levering (vaak via collectieve inkoop) van PV-panelen voor huishoudens, ook grootschalige zonnestroomsystemen te stimuleren. Maar ook innovatieve projecten met betrekking tot waterstof- en ammoniakoplossingen en het vinden van alternatieve oplossingen voor de grid congestie vormen onderdeel van de business van Gutami.

De focus van Gutami ligt echter vooral op het aankopen, ontwikkelen, exploiteren en verkopen van zonneparken in het buitenland. Zo is Gutami inmiddels al in meerdere landen actief, bijvoorbeeld in de U.S., Colombia, Denemarken, Griekenland, Mali en Cyprus. Gutami is altijd op zoek naar niches in de (internationale) markt van de duurzame energieoplossingen, vooral op het gebied van zonneparken. Dit doen we met een team van ongeveer twintig bevlogen professionals, variërend van developers tot business controllers.

Voor het prachtige hoofdkantoor in Zwolle is Skout op zoek naar een Legal Counsel die samen met de Chief Legal Officer de business actief gaat ondersteunen ('hit the ground running').

Functie omschrijving Legal Counsel 5+ Gutami

Samen met de Chief Legal Officer zorg jij ervoor dat risico’s in kaart worden gebracht en zoveel mogelijk worden beheerst. Je zal zeer nauw samenwerken met de collega’s van Business Development en hen gevraagd en ongevraagd voorzien van juridisch advies voor het ontwikkelen van nieuwe projecten. Daarnaast zal je betrokken zijn bij het aan- en verkopen van zonneparken, vergunningstrajecten, fusies en overnames en zal je je bezighouden met het opstellen, onderhandelen en beoordelen van alle soorten overeenkomsten die daarbij komen kijken. Je hebt daarbij de beschikking over moderne juridische systemen en waar nodig schakel je met externe advocaten/adviseurs. Je zal je ook bezighouden met het up-to-date houden van de standaarddocumenten en voor het managen van de contracten waarbij Gutami partij is.


Dit zegt Robert Rademaker, die begin januari is gestart in zijn nieuwe rol van Chief Legal Officer: 
'Als Legal Counsel bij Gutami krijg je de kans om je juridische en commerciële vaardigheden te combineren. Je wordt vanaf het begin betrokken bij alle projecten waarbij Gutami betrokken is, van het reserveren van een grondpositie tot en met de verkoop van een zonnepark. Het is daarom een enorm dynamische functie, waarbij je als jurist moet zien te navigeren tussen de rol van bewaker (van de compliance) enerzijds en dealmaker anderzijds. Het team waarmee je werkt is een mix van jonge, gemotiveerde professionals en zeer ervaren deskundigen op het gebied van het ontwikkelen van energieprojecten. De stijl van Gutami is laagdrempelig, waarbij niet wordt gekeken naar functiegraad of senioriteit maar de kwaliteit van je inbreng. Omdat Gutami actief is in een enorme groeimarkt heb jij als Legal Counsel de kans om daar een belangrijke bijdrage te gaan leveren maar ook zelf mee te groeien'.

Functie eisen Legal Counsel 5+ Gutami

Als Legal Counsel ben je eraan gewend om zelfstandig te werken. Je bent analytisch ingesteld en zorgt ervoor dat jouw collega’s direct verder kunnen op basis van jouw adviezen. Je werkt gestructureerd, weet prioriteiten te stellen en vind het leuk om te werken in een commerciële, dynamische omgeving waar je echt impact kunt maken. Je denkt in oplossingen en adviseert je collega’s gevraagd en ongevraagd. Tot slot houd je ervan om in teamverband te werken en je bent pragmatisch ingesteld.

Daarnaast is het belangrijk dat je jezelf herkent in het volgende profiel:

  • Je hebt een afgeronde universitaire opleiding Nederlands recht (of gelijkwaardig);
  • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als advocaat of als bedrijfsjurist;
  • Je bent specialist op het gebied van ondernemings- en contractenrecht;
  • Je hebt ruime ervaring met het opstellen, onderhandelen en beoordelen van overeenkomsten en (juridische) documenten onder meer op het gebied van: M&A, ondernemingsrecht, vastgoedrecht, samenwerkingen en financieringen en zekerheden;
  • Ervaring met het werken in een projectomgeving, het liefst op het gebied van duurzame energie(oplossingen), is een pre;
  • Je hebt een uitstekende beheersing (in woord en geschrift) van de Nederlandse taal en beheerst het Engels goed.

Aanbod

Gutami biedt jou een uitdagende rol in een informele, dynamische werkomgeving. Je krijgt volop de kans om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast ontvang je een goede beloning, de mogelijkheid om hybride te werken (output gedreven), een leaseauto of mobiliteitsvergoeding en een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Salarisrange 70-90/95k afhankelijk van kennis en ervaring.

Interesse

Heb je interesse in deze rol en herken je je in het profiel? Neem dan telefonisch contact op met Natascha Jonkers (06-51459535) of Desiree Mohrmann (06-51463224) of stuur je recente CV en korte motivatie naar info@skout.nl. Wij gaan uiterst zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens.  

Locatie

Zwolle