Legal Counsel 2+ Ingage


Onze opdrachtgever Ingage is een unieke speler in de markt: een Nederlandse financiële dienstverlener die consumenten, adviseurs, geldverstrekkers en investeerders bij elkaar brengt op de Nederlandse hypothekenmarkt. De divisies binnen Ingage bieden samen niet alleen aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden, maar ook hypotheekservice aan zowel interne als externe partijen en onafhankelijk hypotheekadvies voor huizenkopers en -bezitters. Met diverse divisies bedient Ingage dus de gehele hypotheekketen!

Ingage is onderdeel van CMIS Group dat in 2010 ontstaan is na het samenvoegen van een aantal dienstverleners die al decennia actief zijn in de hypotheekbranche. Bekend van de hypotheekadviesketens De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek, van servicingactiviteiten of van de hypotheekmerken Merius Hypotheken of Impact Hypotheken. Een organisatie met inmiddels een bewezen staat van dienst in de financiële dienstverlening met meer dan €6 miljard aan assets under management. Er werken ruim 100 gemotiveerde medewerkers. Ingage kent een hands on mentaliteit met een informele en open cultuur. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam Sloterdijk, maar veel werknemers kunnen ook thuis werken dankzij een sterk gedigitaliseerde en cloud-gebaseerde werkomgeving.

Omschrijving cultuur: 'Ingage is een plek waar velen zich snel thuis voelen. Collega’s schieten elkaar te allen tijde te hulp waar dat nodig is en geen vraag is te veel. Iedereen wordt overal bij betrokken, ook nieuwe medewerkers. Dat is fijn, want daardoor heb je als 'nieuweling' direct het gevoel dat je écht direct onderdeel uitmaakt van je team en van het bedrijf'.

Functie omschrijving Legal Counsel 2+ Ingage

Ben jij op zoek naar een 2e stap in je loopbaan en wil je graag afwisseling in je werkzaamheden? Houd je van een hectische omgeving waar je snel moet acteren? Dan is dit een veelzijdige rol voor een ondernemende jurist die zich graag verder wil ontwikkelen in een klein en hecht team. Zo ben je enerzijds betrokken bij de (financiële) wet- en regelgeving en anderzijds bij het meedenken over  praktische en toepasbare oplossingen voor de verschillende bedrijfsonderdelen. Het Legal team heeft een centrale rol in de organisatie en bestaat uit 4 personen. Meer specifiek houd je je onder andere bezig met het beoordelen en opstellen van allerhande contracten en juridische documentatie. Denk aan geheimhoudingsovereenkomsten, IT contracten, verwerkersovereenkomsten, franchiseovereenkomsten en raam- en samenwerkingsovereenkomsten met aanbieders. Samen met je collega's bouw je verder aan een know-how database, maak je templates en memo’s. Je bent nauw betrokken bij de ontwikkeling van financiële producten. Tot slot is Legal onderdeel van de interne klachtencommissie en verantwoordelijk voor het monitoren van nieuwe wet- en regelgeving. Als jurist werk je nauw samen met andere afdelingen binnen het bedrijf: Franchise (Huis & Hypotheek, Hypotheekshop, Hypokeur), Primary Servicing (behandelt onder meer consumentendossiers en vragen van de consument/klanten), Special Servicing (is onder meer verantwoordelijk voor het bijzonder beheer/betalingsachterstanden van de consument/klanten), Master Servicing (is onder meer verantwoordelijk voor de administratie van de securitisaties), Finance, IT, Business Development en Business Proces Improvement. Je rapporteert aan de Senior Legal Counsel.

Dit zegt Fabian Wartim, Senior Legal Counsel over Ingage en deze rol: 'Mede door de wijze waarop de organisatie is ingericht, werk je als jurist aan uiteenlopende onderwerpen en projecten. Zo werk je afwisselend voor Franchise, Servicing, maar ook voor onze eigen hypotheeklabels Merius, Impact en Hyra. Vanuit commercieel oogpunt zijn er veel ontwikkelingen en ideeën waarmee je als een directe sparringpartner van de business fungeert en in nauw contact staat met collega’s van Risk en Compliance. Je draait direct mee met de verschillende bedrijfsonderdelen en krijgt veel eigen verantwoordelijkheden. Er heerst een fijne werksfeer binnen het team en de organisatie waar zeker hard gewerkt wordt, maar waar ook tijd is voor plezier en om successen te vieren.’

Functie eisen Legal Counsel 2+ Ingage

• Circa 2 tot 4 jaar werkervaring als bedrijfsjurist binnen de financiële dienstverlening, trustsector of advocaat (en bekend met financiële markten);
• Je hebt kennis van of affiniteit met financiële instrumenten en dienstverlening (Wft en aanverwante wetgeving) en AVG;
• Een pragmatische benadering van juridische vraagstukken richting de business;
• Kritische pro actieve houding om business te assisteren en helpen, maar ook commerciële uitgangspunten te begrijpen;
• In staat om helder, gestructureerd en gericht te communiceren en daarbij vertrouwen hebben om ook voet bij stuk te houden wanneer daartoe noodzaak is;
• Positieve, sociale werkhouding die wil helpen bij het verder ontwikkelen van het Legal team.
• Goede uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift zowel Nederlands als Engels;
• Afgeronde universitaire opleiding Nederlands Recht.

Aanbod

Ingage biedt een uitdagende en dynamische werkomgeving in de financiële dienstverlening met veel vrijheid en flexibele werktijden. Een marktconform salaris (50-70k afhankelijk van kennis en ervaring) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder korting op verzekeringsproducten, uitstekende pensioenregeling en opleidingsmogelijkheden. Cultuur: Er heerst een echte start-up mentaliteit. Kwaliteit en professionaliteit zijn belangrijke aspecten binnen het bedrijf, er worden dan ook volop mogelijkheden geboden om jezelf te ontwikkelen. Je komt te werken in een hecht team waar een bijzonder goede en collegiale sfeer heerst.

FYI. Pre-employment screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Interesse

Heb je interesse in deze rol en herken je je in het profiel? Neem dan telefonisch of via Whatsapp contact op met Natascha Jonkers (06-51459535) of Desiree Mohrmann (06-51463224) of stuur je recente CV en korte motivatie naar info@skout.nl. Wij gaan uiterst zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens.
 

Locatie

Amsterdam


Solliciteer nu