Legal Counsel Ondernemingsrecht - investeringsmaatschappij


Deze functie hebben wij succesvol ingevuld. Wil je op de hoogte blijven van andere mooie rollen of gewoon eens met ons sparren over je volgende stap? Neem dan telefonisch contact op met Natascha Jonkers (06-51459535) of Desiree Mohrmann (06-51463224). Wij gaan uiterst zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens.

Generali Participations Netherlands (GPN) behoort tot de internationale Generali Group, met aan de top de in Italië (Triëst) gevestigde Assicurazioni Generali S.p.A. Met bijna 72.000 medewerkers en ruim 65 miljoen klanten is de Generali Group een van ‘s werelds grootste verzekeringsgroepen. Naast een groot marktaandeel in West-Europa, speelt de Generali Group ook een steeds prominentere rol in Midden- en Oost-Europa en Azië. Binnen de Generali Group is GPN de belangrijkste strategische investeringsmaatschappij. Hierdoor is GPN een dynamisch en snel groeiend bedrijf met een ambitieuze groeistrategie. GPN is gevestigd in Amsterdam-Zuidoost in een prachtig kantoor (inclusief parkeerplaats) aan de Arena Boulevard, met diverse winkels en horecagelegenheden in de buurt en station Amsterdam Bijlmer op 5 minuten loopafstand. Je komt terecht in een persoonlijke en informele organisatie, die bestaat uit in totaal 26 personen, met een aangename werkomgeving en een hoge mate van collegialiteit. Het GPN team bestaat naast juristen, onder andere uit financial controllers, corporate finance specialisten, corporate risk specialisten en fiscalisten.

Functie omschrijving Legal Counsel Ondernemingsrecht - investeringsmaatschappij

Als Legal Counsel bij Generali Participations Netherlands N.V. (“GPN”) ben je generalist en heb je een ondersteunende rol bij alle juridische aspecten van de activiteiten van GPN en de diverse houdster- en financieringsmaatschappijen onder haar beheer. Je bent onderdeel van het Legal team dat momenteel uit vier personen bestaat. Je werkt nauw samen met en rapporteert aan de General Counsel en daarnaast begeleid je ook de wat meer junior Legal Counsel in het team bij het doen van haar werkzaamheden. Je focus ligt voornamelijk op de volgende werkzaamheden:

• Begeleiden van transacties zoals fusies en overnames, oprichting en liquidatie van vennootschappen en uitgifte van leningen en obligaties; • Opstellen, beoordelen en/of onderhandelen van diverse juridische (transactie) documenten, zoals overeenkomsten van aandelenoverdracht, leningsovereenkomsten, volmachten en verklaringen; • Afhandelen van uiteenlopende complexe juridische vraagstukken binnen de organisatie; • Identificeren, beperken en managen van juridische risico’s. • Geven van juridisch advies aan de Raad van Bestuur, de Raad van Commissarissen, het management, andere afdelingen binnen GPN en aan andere bedrijven van de Generali Groep. • Voorbereiden en beoordelen van besluitvorming van Raad van Bestuur, Raad van Commissarissen en Algemene Vergadering van Aandeelhouders; • Implementeren van wetgeving en (interne) juridische procedures en toezien op de naleving daarvan; • Beheer van de diverse vennootschapsdossiers en –registers. De werkzaamheden verricht je waar nodig ook in samenwerking met de overige specialisten binnen GPN en de Generali Group.

Lydia Antonis - Van der Linden, General Counsel: 'Als jurist bij GPN ben je onderdeel van een klein juridisch team dat verantwoordelijk is voor alle juridische aspecten van de activiteiten van een tiental houdster- en financieringsmaatschappijen binnen de internationale Generali Group, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Triëst, Italië. Hoewel de Generali Group één van 's werelds grootste verzekeringsgroepen is, zijn de werkzaamheden binnen de juridische afdeling alles behalve gerelateerd aan de verzekeringspraktijk. Onze focus ligt met name op nationale en internationale ondernemingsrechtelijke activiteiten, fusies en overnames en het opzetten van financieringsstructuren. Als aanvulling op het team zoek ik iemand die initiatief neemt en van aanpakken weet, met brede algemene juridische kennis, ervaring in de hiervoor genoemde rechtsgebieden en goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels. Onze bedrijfscultuur is dynamisch en mensgericht en er is binnen de organisatie veel ruimte en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en de verbreding en verdieping van je kennis'.

Functie eisen Legal Counsel Ondernemingsrecht - investeringsmaatschappij

Wij zijn op zoek naar jou als je beschikt over uitstekend analytisch inzicht, je zowel zelfstandig als in teamverband goed kunt werken, je graag meedenkt over de ontwikkeling van je rol binnen het team, niet schrikt van een dynamische werkomgeving en vooral, de ambitie hebt om te excelleren als bedrijfsjurist.

• Je hebt een afgeronde opleiding Nederlands recht, bij voorkeur master Ondernemingsrecht; • Een afgeronde Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen of vergelijkbare beroepsopleiding is een pré;  • Circa 3 tot 5 jaar werkervaring als bedrijfsjurist of advocaat en gewend te werken binnen een internationale setting; • Affiniteit met ondernemingsrecht, contractenrecht, arbeidsrecht en fusies & overnames; • Je kunt goed samenwerken met collega's van verschillende afdelingen; • Stevige persoonlijkheid en een gesprekspartner voor directie en management; • Uitstekende Nederlandse en Engelse schrijf- en spreekvaardigheid. Verder beschik je ook over de volgende professionele en sociale competenties: klant-, kwaliteits- en resultaatgerichtheid, verantwoordelijkheid, organisatiesensitiviteit, flexibel gedrag, plannen en organiseren, initiatief nemen, coachende vaardigheden.

Aanbod

Als je werkt voor GPN kun je het werk zo interessant maken als je wilt! In je rol als Legal Counsel krijg je veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid en daarnaast zijn er veel mogelijkheden voor eigen initiatief. Er is veel aandacht voor je ontwikkeling, zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk vlak. Ook krijg je een vast contract gebaseerd op een werkweek van 38 uur, een bruto maandsalaris tussen EUR 4.000 en EUR 5.000 (afhankelijk van opleiding, kennis en werkervaring), 8% vakantiegeld, flexibele werktijden (met de mogelijkheid tot thuiswerken), een premievrij pensioen (op basis van een middelloonregeling), een laptop en smartphone. Een werkweek van 32 of 36 uur behoort ook tot de mogelijkheden.

Interesse

Deze functie hebben wij succesvol ingevuld. Wil je op de hoogte blijven van andere mooie rollen of gewoon eens met ons sparren over je volgende stap? Neem dan telefonisch contact op met Natascha Jonkers (06-51459535) of Desiree Mohrmann (06-51463224). Wij gaan uiterst zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens.

Heb je interesse in deze rol en herken je je in het profiel? Neem dan meteen telefonisch contact op met Natascha Jonkers (06-51459535) of Desiree Mohrmann (06-51463224) of stuur je recente CV en korte motivatie naar info@skout.nl. Wij gaan uiterst zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens.

Locatie

Amsterdam