Legal Counsel ICT


Onze opdrachtgever is een gerenommeerde speler in haar branche en heeft vergaande innovatieve ambities op het gebied van IT en e-commerce. Een toonaangevende speler in Nederland en in een aantal andere landen wereldwijd. Werkzaam zijn bij deze opdrachtgever betekent werken in een innovatieve, moderne en dynamische werkomgeving waarin het menselijk kapitaal van grote waarde is. Met tal van nieuwe, veelal online initiatieven is onze opdrachtgever haar klanten steeds beter van dienst. Voor het hoofdkantoor in het oosten van het land is Skout, vanwege interne doorstroom van een van de juristen, op zoek naar een ervaren Legal Counsel ICT. Je maakt onderdeel uit van een team bestaande uit negen enthousiaste collega's: zeven legal counsels, een secretaresse en een senior manager. Vertrouwen en samenwerken staat binnen het team centraal.

Functie omschrijving Legal Counsel ICT

Onze opdrachtgever heeft een vergaande innovatieve ambitie op het gebied van IT en e-commerce. Het klantbelang staat centraal. Dit betekent dat er alleen producten en diensten aangeboden worden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Als jurist kan je invloed uitoefenen door hierover mee te denken, beleid te maken en contracten te sluiten. Als jurist begeleid en onderhandel je veelal divisie overstijgende standaard- en maatwerkcontracten bij complexe inkoop-, outsource- en samenwerkingstrajecten op het gebied van IT, procurement en (nieuwe) diensten. Daarnaast kun je je volop bezighouden met nieuwe ontwikkelingen die spelen zoals apps, cloud, big data, social media en privacy. Je doet dit door je in te leven in de behoeften van opdrachtgevers, proactief mee te denken bij het vinden van oplossingsrichtingen en je flexibel op te stellen. Je adviseert directie, management en medewerkers van (inkoop)afdelingen over alle mogelijke complexe juridische vraagstukken. Denk aan het Uitbestedingsbeleid, Data Governance beleid, Cloud- en Externe Hosting Risk Assasment beleid en Privacy beleid. Je werkt, indien nodig, samen met gerenommeerde advocatenkantoren. Ook creëer je legal awareness bij in- en extern betrokkenen, bijvoorbeeld door het geven van legal college tours, het deelnemen aan Juridische Expertiseteams zoals Privacy & Digitalisering en externe overleggen. Je rapporteert aan de Senior Manager Juridische Zaken. 

"Het werk van een jurist binnen deze afdeling is ieder dag anders en enorm boeiend. Je bent nauw betrokken bij de ontwikkelingen in een continu veranderende omgeving: ontwikkelingen op het snijvlak van Privacy, IT en Ethiek, zoals het gebruik van Artificial Intelligence, Data en Cloud'.

Functie eisen Legal Counsel ICT

• Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring met IT (contracten) of privacy als bedrijfsjurist of advocaat;
• Je wordt enthousiast van en vervult een voortrekkersrol in nieuwe ontwikkelingen die spelen op het gebied van privacy, data, social media, apps, cloud etc.;
• Je kunt goed samenwerken met collega's van verschillende afdelingen;
• Stevige persoonlijkheid en een gesprekspartner voor directie en management;
• Je hebt interesse in technologische ontwikkelingen en je bent in staat om hiervoor passende juridische oplossingen te bedenken;
• Je bent analytisch sterk, beschikt over een creatieve geest en je beschikt over een besluitvaardige en stressbestendige werkmentaliteit;
• Een afgeronde opleiding Nederlands Recht;

Waarden als verbinden, verbeteren, respect, betrokkenheid, ontwikkeling en plezier zijn op jou van toepassing.

Aanbod

Afwisselende baan voor 34 uur in een moderne, flexibele en maatschappelijk betrokken organisatie (werken vanuit huis wordt aangemoedigd). Je maakt onderdeel uit van een enthousiast, energiek en professioneel team met een betrokken manager. Aandacht voor jouw ontwikkeling, vitaliteit en werk-privé balans. Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste eindejaarsuitkering (8,33%), uitstekende pensioenregeling en een marktconform salaris. Het betreft een vacature voor bepaalde tijd, met uitzicht op een vast dienstverband.

Interesse

Heb je interesse in deze rol en herken je je in het profiel? Neem dan meteen telefonisch contact op met Natascha Jonkers (06-51459535) of Desiree Mohrmann (06-51463224) of stuur je recente CV en korte motivatie naar info@skout.nl. Wij gaan uiterst zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens.


Solliciteer nu