Legal Counsel Scheldebouw


Deze functie hebben wij succesvol ingevuld. Wil je op de hoogte blijven van andere mooie rollen of gewoon eens met ons sparren over je volgende stap? Neem dan telefonisch contact op met Natascha Jonkers (06-51459535) of Desiree Mohrmann (06-51463224). Wij gaan uiterst zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens.


Skout werkt graag voor bedrijven die er toe doen over de wereld. Scheldebouw is zo'n bedrijf. Gevestigd in het zuiden van het land met kantoren in Middelburg en Heerlen. Als je wel eens in grote buitenlandse steden komt, dan kan het bijna niet anders dat je een gebouw hebt gezien met gevelbekleding die is geproduceerd in Middelburg. Denk aan zeer iconische gebouwen als The Shard (Londen), De Rotterdam in Rotterdam, Stadskantoor Utrecht en de in aanbouw zijnde Varso Tower (Warschau) - het hoogste gebouw in Europa. Met een sterke oriëntatie in Europa (o.a. Londen, Warschau, Budapest, Stockholm en nationaal in onze eigen Randstad) is hun orderportefeuille, ondanks de crisis, goed gevuld. Op de website van Scheldebouw worden veel projecten uitgebreid belicht, en is ook een prachtig filmpje te vinden met de topprojecten. Klik hier: https://scheldebouw.permasteelisagroup.com/video-galleryRecent is het moederbedrijf van Scheldebouw, de Permasteelisa Group, overgenomen door Atlas Holdings. Permasteelisa (+€1,1mrd omzet) is met haar 3 labels, waaronder Scheldebouw, een wereldwijde speler in het ontwerpen, produceren en installeren van unieke en hoogwaardige gevelproducten. Scheldebouw bestaat nu meer dan 60 jaar en heeft 360 FTE in dienst die worden ingezet voor de diverse projecten in de Benelux, UK, Oost-Europa en Scandinavië. 

 

Functie omschrijving Legal Counsel Scheldebouw

Vanwege groeiende diversiteit in de markten zijn wij voor onze opdrachtgever Scheldebouw op zoek naar versterking van de juridische afdeling. Samen met de General Counsel heb je een ondersteunende rol voor de projectorganisatie die internationale high-end projecten in de bouw uitvoert. Diversiteit in de rol wordt gegeven door deze op maat gemaakte internationale projecten. Doorgaans heeft de organisatie zo’n 10 actieve projecten die variëren van €10mln tot €70mln in omvang.

Jouw werkzaamheden bestaan onder meer uit:

  • Juridisch advies en bijstand aan projectteams, stafafdelingen (inkoop, sales) en directie;
  • Opstellen en beoordelen van diverse overeenkomsten, waaronder aanbestedingsbrieven, (deel) contracten, koopovereenkomsten, algemene voorwaarden, geheimhoudingsovereenkomsten, etc.;
  • Intern adviseren bij claimsbehandeling tijdens of na projectuitvoering in internationale werkomgeving, coördineren met externe advocaten in geschillen.

Je rapporteert direct aan de General Counsel, Maarten van Brussel. We hebben Maarten gevraagd toelichting te geven op de vacature die hij heeft binnen zijn afdeling: 
"Als jurist bij Scheldebouw werk je mee aan het realiseren van spectaculaire bouwprojecten in Nederland en andere Europese landen, waaronder Engeland, Belgie, Scandinavie, Polen en Hongarije. Je werkt voor alle onderdelen van het bedrijf, waaronder Sales, Engineering, Inkoop, Productie, Project Office en Service & Maintenance. Scheldebouw is onderdeel van de Permasteelisa Group - met hoofdkantoor in Italie - waardoor je ook regelmatig contact zult hebben met de Corporate juristen. Het werk is dus nationaal en internationaal en de voertaal is Nederlands en Engels. Voor deze werkzaamheden is een brede juridische kennis handig maar het accent ligt op privaatrechtelijk bouwrecht en algemeen verbintenissenrecht. De cultuur bij Scheldebouw is dynamisch, praktisch en oplossingsgericht met hele korte lijnen naar afdelingsmanagers en directie. De taak van de jurist is mede om in deze cultuur de risico's in kaart te brengen en te bespreken en om documentatie met onze handelspartners op orde te houden. In deze rol is het noodzakelijk dat je zelfstandig kunt werken en stevig in je schoenen staat".

Voor jouw werklocatie kan je kiezen voor het kantoor in Middelburg of Heerlen (gevestigd op het Brightlands Smart Services Campus) en thuiswerken is bespreekbaar (denk aan 2 dagen per week).

Functie eisen Legal Counsel Scheldebouw

Je hebt minimaal 4 jaar ervaring in de advocatuur (bij voorkeur in een bouwrecht praktijk), binnen een constructieomgeving of projectenorganisatie. Sterke affiniteit met bouw en constructie is van belang. De dynamiek van een projectenorganisatie spreekt je aan en je werkt graag in een technische omgeving. Je hebt ruime ervaring met het (internationaal) contractenrecht en je bent op de hoogte van Europese wet- en regelgeving. Je ziet uitdaging in het ondersteunen van projectmanagers, je creëert kansen en je bent commercieel gedreven. Als persoon ben je hands-on, nieuwsgierig, analytisch en inhoudelijk sterk. Je bent in staat zelfstandig te werken maar tegelijkertijd functioneer je goed binnen een multidisciplinair team waar je verwacht wordt proactief samen te werken met collega’s die een technische of commerciële rol hebben.

Aanbod

  • Unieke kans om als jurist mee te werken aan grote uitdagende projecten met internationale faam; kortom, nationaal wonen en internationaal werken!
  • Een dynamische internationale werkomgeving met de focus op innovatie;
  • Diversiteit in werkzaamheden vanwege internationale projecten op maat;
  • Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.
     

 

Interesse

Deze vacature is succesvol ingevuld. Heb je interesse in vergelijkbare vacatures en/of  herken je je in het profiel? Neem dan meteen telefonisch contact op met Natascha Jonkers (06-51459535) of Desiree Mohrmann (06-51463224) of stuur je recente CV en korte motivatie naar info@skout.nl. Wij gaan uiterst zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens.

Locatie

Middelburg of Heerlen


Solliciteer nu