Legal Counsel CMIS


Deze functie hebben wij succesvol ingevuld. Wil je op de hoogte blijven van andere mooie rollen of gewoon eens met ons sparren over je volgende stap? Neem dan telefonisch contact op met Natascha Jonkers (06-51459535) of Desiree Mohrmann (06-51463224). Wij gaan uiterst zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens.

CMIS Group is het moederbedrijf van een aantal bekende hypotheek labels, zoals: De Hypotheekshop, Huis & Hypotheek en Merius Hypotheken. CMIS Group is een internationaal opererende multi-asset class servicer met meer dan EUR 5 miljard aan assets onder beheer. Er werken bij CMIS Group in Nederland en Duitsland circa 150 medewerkers. De focus ligt op het aantrekken van kapitaal van (buitenlandse) investeerders waarmee hypotheek- en consumptief kredietproducten op de Nederlandse markt aangeboden kunnen worden via het Merius label. Wij zijn vlakbij station Sloterdijk gevestigd. 

Functie omschrijving Legal Counsel CMIS

Ben jij op zoek naar een 2e stap in je loopbaan en wil je graag afwisseling in je werkzaamheden? Houd je van een hectische omgeving waar je snel moet acteren? Dan is dit een veelzijdige rol voor een ondernemende jurist die zich graag verder wil ontwikkelen in een klein en hecht team. Zo ben je enerzijds betrokken bij de (financiële) regelgeving en anderzijds bij het meedenken met praktische en toepasbare oplossingen voor de commercie. Het Legal team heeft een centrale rol in de organisatie en bestaat uit 4 personen. Meer specifiek houd je je onder andere bezig met het beoordelen en opstellen van allerhande contracten en juridische documentatie. Denk aan geheimhoudingsovereenkomsten, IT contracten, samenwerkingsovereenkomsten. Samen met je collega's bouw je verder aan een know-how database, maak je templates en memo’s. Je adviseert ook bij de ontwikkeling van financiële producten. Tot slot is Legal onderdeel van de interne klachtencommissie en verantwoordelijk voor het monitoren van nieuwe wet- en regelgeving. Als jurist werk je nauw samen met andere afdelingen binnen het bedrijf: Distributie (Huis & Hypotheek, Hypotheekshop, Hypokeur), Primary Servicing (behandelt onder meer consumentendossiers en vragen van de consument), Special Servicing (is onder meer verantwoordelijk voor het bijzonder beheer/betalingsachterstanden van de consument), Master Servicing (is onder meer verantwoordelijk voor de administratie van de securitisaties), Finance, IT, Business Development en Projects. Je rapporteert aan de Chief Legal Officer.

Quote van een van de werkzame juristen:
'Het werk is heel afwisselend omdat je voor verschillende onderdelen van CMIS Group werkt, bijvoorbeeld De Hypotheekshop, Merius Hypotheken maar ook bijvoorbeeld de financiële en de marketing afdeling. Het wordt gewaardeerd als je verbeteringen signaleert en goede initiatieven hebt. Je hebt ook genoeg ruimte om die zelfstandig of met een team op te pakken. Daarmee voeg je direct wat toe: een echt “ondernemende” jurist. De lijntjes zijn kort: je kunt gemakkelijk en snel met elkaar schakelen en dus in een korte tijd wat moois bereiken'.

Functie eisen Legal Counsel CMIS

• Circa 3 tot 5 jaar werkervaring als bedrijfsjurist binnen de financiële dienstverlening of advocaat (en bekend met financiële markten);
• Je hebt kennis van of affiniteit met financiële instrumenten en dienstverlening;
• Overtuigingskracht, goede adviesvaardigheden en een pragmatische benadering van juridische vraagstukken zijn belangrijke tools richting de business;
• Je bent resultaatgericht, flexibel, analytisch en nauwkeurig;
• Van nature beschik je over een goede dosis organisatie-sensitiviteit;
• Goede uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift zowel Nederlands als Engels;
• Afgeronde universitaire opleiding Recht.

Aanbod

CMIS Group biedt een uitdagende en dynamische werkomgeving in de financiële dienstverlening met veel vrijheid en flexibele werktijden. Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder korting op verzekeringsproducten, uitstekende pensioenregeling en opleidingsmogelijkheden. Cultuur: Er heerst een echte start-up mentaliteit. Kwaliteit en professionaliteit zijn belangrijke aspecten binnen het bedrijf, er worden dan ook volop mogelijkheden geboden om jezelf te ontwikkelen. Je komt te werken in een hecht team waar een bijzonder goede en collegiale sfeer heerst.

Interesse

Heb je interesse in deze rol en herken je je in het profiel? Neem dan telefonisch contact op met Natascha Jonkers (06-51459535) of Desiree Mohrmann (06-51463224) of stuur je recente CV en korte motivatie naar info@skout.nu. Let op, dit is een verkorte procedure. Wij gaan uiterst zorgvuldig om met je persoonlijke gegevens.

Locatie

Amsterdam


Solliciteer nu