Gossip Blog
26 april 2016

Skouten van talent waardevoller dan ooit

Dagelijks benaderen wij kandidaten. Dat bedoelen wij met proactief hunten. Dat gaat via referenten, of door middel van LinkedIn. Hoe we deze juristen vinden? Wij hebben door de jaren heen een zesde zintuig ontwikkeld voor talent. We zijn nieuwsgierig in onze gesprekken en stellen veel vragen. Andersom maken we juristen ervan bewust hoe ze in de markt liggen en zich profileren. We vragen naar hun perspectieven. Zo denken we graag vooruit, met klanten en met kandidaten.

 

Wij werken al jaren anticyclisch en weten waar vraag naar is. Zo herkennen wij juristen met een interessant profiel direct. Maar we werken ook out of the box: regelmatig presenteren we juristen bij opdrachtgevers die een ander profiel hebben dan de opdrachtgever in eerste instantie verwacht. We investeren bewust veel tijd in het monitoren van en contacten leggen met juristen met een passend profiel in de huidige markt. Wij vinden zelfs juristen die niet gevonden willen worden. Zij zijn kritisch, maar bij interesse in een propositie, ook heel erg gemotiveerd.

 

Wij signaleren de trend dat mensen zelf verantwoordelijk zijn voor hun loopbaan. Steeds in ontwikkeling blijven is belangrijk. Daar helpen wij bij door kandidaten verder te laten kijken, hun perspectief te verbreden en tegelijk realistisch te zijn. Omdat wij de markt door en door kennen, weten we meteen waar iemand wel of niet past. Dat doen we ook door de juiste vragen te stellen, zoals: wil je werken bij een bedrijf waar je de enige jurist bent of geef je juist de voorkeur aan een teamrol om te kunnen sparren met collega juristen? Ben je een generalist of specialist? Hoe ziet jouw volgende stap er idealiter uit? Wat is -los van de inhoud- jouw belangrijkste drijfveer in je werk?

 

Ons klantenbestand is heel divers: van multinationals tot familiebedrijven en start-ups. Dus ben je een ervaren jurist en wil je weten wat er mogelijk is met jouw talent? Benader ons gerust proactief. Want andersom werkt dat ook.  

Desiree Mohrmann en Natascha Jonkers vormen samen SKOUT:
Het wervingsbureau dat vindt en verbindt.


Geef een reactie


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Bedankt voor je reactie.Naar overzicht blogs