Laatste blog

190276Lowres 111928126669
30 september 2020
Focus op groei
Blog 3 Blog
10 maart 2016

Gezocht: Product Counsel

In 2007 kwam de eerste Bedrijfsjuristen Monitor uit. Een relatief onbekende beroepsgroep werd in korte tijd een interessante doelgroep. De interne jurist ontwikkelde zich tot een raadgever die midden in de business staat. Naast juridische kennis, beschikt deze jurist ook over kennis en ervaring in andere disciplines. Zie hier de nieuwe omschrijving voor Legal Counsel: een vakvolwassen adviseur met business sense.

 

Daarna kwam de 'Trusted Advisor'. Dé naam voor de bedrijfsjurist anno 2015. Een Trusted Advisor is praktisch ingesteld, opereert op strategisch niveau en denkt mee met de interne klant. Daarnaast moet de Trusted Advisor vertrouwen opbouwen binnen de organisatie. Kortom, positionering van de bedrijfsjurist in de organisatie en het creëren van draagvlak speelt een essentiële rol.


Nog een nieuwe term: 'T-shaped Lawyer'. De T-shaped Lawyer heeft diepgaande juridische kennis over de branche waarin hij/zij werkt, maar heeft ook kennis van niet-juridische zaken daaromheen. De term T-shaped beschrijft professionals die niet alleen vanuit hun eigen referentiekader naar een situatie kunnen kijken, maar ook vanuit andere disciplines. Door je als jurist “T-shaped” te vormen, krijg je nieuwe inzichten in je eigen vakgebied en werk je discipline-overstijgend.

 

De nieuwste functie: 'Product Counsel'. In Amerika al helemaal hot. Bij uitstek te vinden in Silicon Valley-achtige ondernemingen zoals eBay, Google, Microsoft, Tesla, Apple. De Product Counsel is de benaming voor bedrijfsjuristen die proactief meedenken in projectgroepen. Ze maken onderdeel uit van een innovatieteam van professionals waar in razend tempo nieuwe producten worden bedacht voor consumenten. Het zijn generalisten die veel vragen stellen. Ze weten alles over commercial contracting, marketing, consumer protection, regulatory, intellectual property, privacy. Maar gebruiken vooral gezond verstand.


Wij voorspellen dat de term Product Counsel binnenkort veel gebruikt zal worden. Immers, innovatie is in Nederland nog steeds booming: het barst van de high tech valleys. En dat is goed nieuws voor ons. Want Skout volgt in het bijzonder ondernemingen waar innovatie en technologie centraal staan. Dus herken je jezelf in het profiel van Product Counsel, wij heten jullie van harte welkom op ons kantoor!

Desiree Mohrmann en Natascha Jonkers vormen samen SKOUT:
Het wervingsbureau dat vindt en verbindt.


Geef een reactie


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Momentje...

Bedankt voor je reactie.Naar overzicht blogs